Altered Carbon (2017)

Altered Carbon (2017)Мрежа: 

Жанр: Научна-ФантастикаКриминалистички

/10

Година: (2017)

Држава: 

Автори: Laeta KalogridisDavid H. Goodman

Улоги: Joel KinnamanRenee Elise GoldsberryMartha HigaredaJames PurefoyDichen LachmanLeonardo NamChris ConnerAto EssandohTrieu TranMarlene ForteFiona Vroom

 

Дејство:

Дејството во Altered Carbon е сместено во иднина во која свеста е дигитализирана и сочувана во кортикална библиотека која е вградена во рбетот, со што луѓето имаат можност после смртта да им се сочува свеста и да се вгради во ново тело. Приказната го следи специјално тренираниот “Envoy” војник Такеши Ковакс (Џоел Кинаман) кој од затвор во надворешниот свет, по налог на Лоренс Бенкрофт, влијателен аристократ, е вграден во тело на осрамотен полицаец. Бенкрофт е убиен, а неговото последно сочувување во кортикална библиотека било неколку часа пред неговата смрт, поради тоа тој не се сеќава кој и зошто го убил. Полицијата заклучила дека се работи за самоубиство, но Бенкрофт е убеден дека е убиен и бара од Ковакс да ја дознае вистината…

Премиерата на серијата Altered Carbon која се темели на новелата на авторот Ричард Морган од 2002 година, се очекува да започне некаде во 2018 година.

Трејлер:

 

Можеби ќе ви се допадне:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *