Dian Fossey: Secrets in the Mist (2017)

Dian Fossey: Secrets in the Mist (2017)Мрежа: 
Жанр: Документарен

 8.5/10

Година: (2017)

Држава: 

Автори: Zara Hayes

Улоги: Alicia Ryan, Sigourney Weaver

 

Дејство:

Оваа документарна серија Dian Fossey: Secrets in the Mist говори за живот, работа, убиство и наследство на научничка која ги проучувала горилата, Дајан Фоси. Првата епизода се занимава со нејзиниот живот и работа, втората со случајот на нејзиното убиство и на крајот, го запознаваме нејзиното наследство преку група горили.

Дајан Фоси е легендарна фигура во движењето за зачувување на дивите животни, пионерка и визионерка заслужна за спасување на планинските горила од работ на изумирање. Но нејзината приказна е сложена. Стекнала многу непријатели, а кога е брутално убиена, постоел долг список на луѓе со силни мотиви кои ја посакувале нејзината смрт. Триесет години подоцна, нејзиниот живот и смрт и понатака се под закрила на тајната, а цело тоа време еден човек носи тешко бреме на неправдата.

Трејлер:

Можеби ќе ви се допадне:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *